• Yemek Tarifleri

Merhabalar ;

Yemek Tarif sitemiz düzenli ve günlük olarak size evinizin tadını getirmeye devam ediyor. Şimdiki vereceğim tarif ise çorbalardan Buğday Aşı Çorbası Tarifi, Resimli Anlatim, Yapılışı'nı anlatacağız. Şimdiden afiyet olsun. :)
Buğday Aşı Çorbası Yemek Tarifi Yapılışı


Buğday Aşı Çorbası Yemek Tarifi (6 Kişilik) (Resimli Anlatım)

Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
  • 200 gram aşurelik buğday
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz

Yemeğin Tarifi

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.

Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

---------------------------------------------------
Anahtar Kelimler : Yemek Tarifleri, Çorbalar, Buğday Aşı Çorbası Çorbasının Tarifi, Buğday Aşı Çorbası Çorbası Yemek Tarifi, Buğday Aşı Çorbası Çorbasının Resimli Anlatım, Buğday Aşı Çorbası Çorbasının Resimli Yemek Tarifleri,Buğday Aşı Çorbası Çorbasının Yemek Tarifinin Resimli Anlatımı, Buğday Aşı Çorbası Çorbasının Yapılışı,

Kategori:

0 Response for the "Buğday Aşi Çorbasi Tarifi, Resimli Anlatim, Yapılışı,"

Yorum Gönder