• Yemek Tarifleri

Merhabalar ;

Şimdi sizle nefis bir çorba tarifi wereceğim. Şimdiden afiyet olsun

İşkembe Çorbası Yemek Tarifi (6-8 Kişilik) (Resimli Anlatım)


Malzemeler
  • 1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 1 Limon Suyu
  • 1 Fincan Sirke
  • 3-5 Diş Sarmısak
  • Tuz, Kırmızı Biber
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı

4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)




Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).

Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.

Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.

Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)



---------------------------------------------------
Anahtar Kelimler : Yemek Tarifleri, Çorbalar, İşkembe Çorbası Çorbasının Tarifi, İşkembe Çorbası Çorbası Yemek Tarifi, İşkembe Çorbası Çorbasının Resimli Anlatım, İşkembe Çorbası Çorbasının Resimli Yemek Tarifleri,İşkembe Çorbası Çorbasının Yemek Tarifinin Resimli Anlatımı, İşkembe Çorbası Çorbasının Yapılışı,

Kategori:

0 Response for the "İşkembe Çorbasi Tarifi, Resimli Anlatim, Yapılışı,"

Yorum Gönder